Rabu, 19 Agustus 2015

filosofi buntil boso jowo





Buntil yoiku panganan khas seko jowo, tap iwis terkenal luas ,tekan Jakarta
buntil digawe seko godong lumbu. Godong telo , gondong gandul, buntil kuwi sakjane jenis botok seng di bungkus nganggo godong lumbu
isine  buntil yoiku  bumbu klopo karo teri, rasane pedes legi, , buntil  enak di pangan karo sego anget , gawe sarapan
Rasane seng mroso ora usah di tambahi lawuh maneh , wis mak nyus tenan, buntil iso di temoni nang pasar, bakul tenongan, seng di iderake, utawa nang warung makan  tradisional  regane bedo- bedo ono seng rp 1000 ono seng rp 3000, tergantung roso karo ukurane



CARANE NGGAWE BUNTIL
bahane .... godong lumbu koyongene iki lo
 
Godong lumbu di pepe, di kumbah seng resik,
Lombok brambang ,bawang, uyah ,gulo di ulek, campur parutan klopo,
di bungkus nganggo godong lumbu di taleni nggaggo  ravia opo tapi pring
banjur di kukus ½-1 jam soyo suwe soyo enak karo ngilangi gatel  nang kodong lumbu, nek ngganggo kodong telo utowo godong kates luweh cepet tapi sakdurunge kudu di godok disik
Saiki nek wis dari banjur gawe duduh buntil
Brambang bawang di iris tipis – tipis  di gongso terus lomboke cemplungke,
 terus banyunge sak cangkir  cemplungke. tambah gulo aren, karo uyah
 terus Tambah santen kentel , jor buntil buntil kukus cemplungake, terus di rasani  nek kurang mantep tambai micin sitik wae ndak mumet
uwis enak opo during nek rasane wis mantap siap di maem karo sego anget bali sekolah wah enak tenan














Tidak ada komentar:

Posting Komentar