Buntil yoiku panganan khas seko jowo,
tap iwis terkenal luas ,tekan Jakarta
buntil digawe seko godong lumbu.
Godong telo , gondong gandul, buntil kuwi sakjane jenis botok seng di bungkus
nganggo godong lumbu
isine
buntil yoiku bumbu klopo karo
teri, rasane pedes legi, , buntil enak
di pangan karo sego anget , gawe sarapan
Rasane seng mroso ora usah di tambahi
lawuh maneh , wis mak nyus tenan, buntil iso di temoni nang pasar, bakul
tenongan, seng di iderake, utawa nang warung makan tradisional
regane bedo- bedo ono seng rp 1000 ono seng rp 3000, tergantung roso
karo ukurane
CARANE NGGAWE BUNTIL
bahane .... godong lumbu koyongene iki lo
Godong lumbu di pepe, di kumbah seng resik,
Lombok brambang ,bawang, uyah ,gulo di ulek, campur parutan
klopo,
di bungkus nganggo godong lumbu di taleni nggaggo ravia opo tapi pring
banjur di kukus ½-1 jam soyo suwe soyo enak karo ngilangi
gatel nang kodong lumbu, nek ngganggo
kodong telo utowo godong kates luweh cepet tapi sakdurunge kudu di godok disik
Saiki nek wis dari banjur gawe duduh buntil
Brambang bawang di iris tipis – tipis di gongso terus lomboke cemplungke,
terus banyunge sak
cangkir cemplungke. tambah gulo aren,
karo uyah
terus Tambah santen
kentel , jor buntil buntil kukus cemplungake, terus di rasani nek kurang mantep tambai micin sitik wae ndak mumet
uwis enak opo during nek rasane wis mantap siap di maem karo
sego anget bali sekolah wah enak tenan
Tidak ada komentar:
Posting Komentar